رئیس سازمان غذا و دارو گفت: سازمان جهانی بهداشت مجوز تایید واکسن را از ۱۰ سال قبل به سازمان غذا و دارو داده، به این معنی که اگر واکسنی را تایید کردیم، سازمان جهانی بهداشت مجوز مصرف آن را حتی در سایر کشورها علاوه بر ایران داده است.
رییس سازمان غذا و دارو در واکنش به اظهارات مخالفان واکسن روسی و برخی اظهارنظرها مبنی بر لزوم برخورداری واکسنهای وارداتی کووید از تاییدیه سازمان جهانی بهداشت، گفت: سازمان غذا و دارو، ۱۰ سال قبل از سازمان جهانی بهداشت تاییدیه واکسن دریافت کرده است؛ به این معنی که اگر ما واکسنی را تایید کردیم، سازمان جهانی بهداشت مجوز مصرف آن را حتی در سایر کشورها علاوه ...
سخنگوی سازمان غذا و دارو به برخی شائبه های مطرح شده پیرامون واکسن روسی کرونا پاسخ داد و با بیان اینکه این واکسن شرایط قابل قبول برای شروع واکسیناسیون را داراست، گفت: تا روزهای اخیر بیش از ۱۴ کشور در دنیا این واکسن را تایید یا مجوز مصرف اضطراری آن را صادر کرده اند و بیش از ۵۰ کشور نیز درخواست آن را دارند.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه انواع انسولین در داروخانههای منتخب و دولتی به صورت مستمر توزیع میشود، گفت: بیماران میتوانند با استفاده از اپلیکیشن «تیتک» به راحتی به نزدیکترین داروخانهای که انسولین مصرفی آنها را موجود دارد، دسترسی پیدا کنند.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد داروهای کرونا در ابتدای شیوع وارداتی بود، گفت: گرچه داروی قطعی درمان کرونا وجود ندارد اما با تلاش متخصصان حوزه داروسازی کشور همه داروهای مورد استفاده در درمان کرونا در داخل تولید میشود.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه پیش از شیوع کرونا ۳۵ شرکت به طور رسمی در کشور به تولید الکل مشغول بودند، گفت: این شرکتها با یک سوم ظرفیت خود فعالیت داشتند که با شیوع کرونا و افزایش تقاضا ظرفیت این شرکت ها به ۱۰۰ درصد افزایش یافت.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: با بیان اینکه ۵۰ درصد سهمیه ارزی دارو در حوزه کرونا هزینه شده است، اظهار کرد: از ۲.۵ میلیارد دلار ارز تخصیص داده شده به دارو و تجهیزات و پزشکی تنها یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تامین شده است. از این میزان، بالغ بر یک میلیارد دلار مربوط به دارو بوده که ۵۰۰ میلیون دلار آن صرف داروهای کرونا شده است....
رئیس سازمان غذا و دارو از رفع مشکل کمبود انسولین در کشور خبر داد و گفت: واکسن کرونا نیز به موقع در ایران تامین می شود. مسیر تولید داخل و خرید خارجی واکسن نیز به دقت دنبال و از طریق وزیر بهداشت اعلام می شود. نگران تامین به موقع واکسن کرونا در کشور نیستیم.
رئیس سندیکای تولید کنندگان داروهای انسانی گفت: ایران یک کشور واکسن ساز و از خط تولید، زیرساخت و توانایی تولید واکسن کرونا برخوردار است و برای انتقال و نگهداری هر واکسن خارجی حتی فایزر با پایینترین درجه زنجیره سرد هم امکانات لازم را در اختیار دارد.
رییس مرکز ساخت داخل، ماشین سازی و تجهیزات وزارت صنعت گفت: اکنون نزدیک به ۴۰ درصد از ماشینآلات و تجهیزات مورد نیاز بخش درمان کشور در داخل تولید میشود.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در حوزه این دارو برندهای مختلف داخلی به وفور یافت میشود و سهمیه کمی نیز برای واردات در نظر میگیریم، گفت: فروش این دارو نیز منوط به ثبت در سامانه تیتک خواهد شد.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: تمامی افراد می توانند با همراه داشتن کارت ملی و مراجعه به داروخانه های دولتی و ثبت مشخصات توسط داروخانه در سامانه تیتک واکسن آنفولانزای چهار ظرفیتی تهیه کنند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: احتمالا اولین واکسن های کرونا که به ایران می رسد از مسیر خرید مستقیم از یک کشور خارجی است، بعد از آن سهمیه ایران از سبد کوواکس می رسد، سپس تولید مشترک انستیتو پاستور ایران با یک شرکت کوبایی است و پس از آن واکسن ایرانی تامین می شود.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به الزام همه داروخانهها در سراسر کشور به ثبت انسولین قلمی در سامانه تیتک گفت: با اجرای این روش دارو به دست مصرف کنندگان واقعی می رسد و از کمبود آن جلوگیری میکند.
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به ارتقاء کیفیت ماسکهای سهلایه تولید داخل، گفت: ظرفیت تولید روزانه ماسک در کشور به بیش از ۳۰ میلیون عدد رسیده است و ساماندهی زنجیره توزیع در دستور کار قرار دارد.